FRÅGOR OCH SVAR

F: Vad är Harpan?

S: Harpan är ett spel för en person som spelas med spelkort. Det slutliga målet är att flytta spelkorten i stigande ordning, alltså från Ess till Kung, till de fyra tomma rutorna. Spelaren ska lägga ut korten i fallande ordning och alternerande färger, varje kort med 1 poängs skillnad, på själva spelplanen.

F: Är Harpan.se gratis?

S: Webbplatsen är gratis, har alltid varit gratis och kommer alltid att förbli gratis. Eftersom vi ibland visar annonser kan vi erbjuda allt detta gratis för användare som du!

F: Kan jag även spela spelen på min mobil?

S: Ja, öppna webbplatsen på en surfplatta, telefon, TV, dator, eller bärbar dator och du kommer att se alla spel fungerar på din enhet. Webbplatsen i sig är responsiv och kommer alltid att anpassa sig till den enhet som du använder för tillfället.

F: Är online Harpan-spelen säkra?

S: Vi kan garantera att de är tillförlitliga till 100 %. Många spel som du kan hitta på andra webbplatser har skapats i den föråldrade Flash-programvaran. Nackdelen med det att webbplatserna är långsamma och spelen kan vara sårbara för skadliga koder eftersom programvaran inte längre uppdateras eller uppdateras för sent, detta eftersom Flash görs av ett externt företag. På vår webbplats arbetar vi enbart i HTML5, den nya standarden. HTML5 är snabb och säker, detta beror bland annat på att alla de ”stora aktörerna” som Apple, Microsoft och Google har anammat HTML5 och det gör att systemet är helt vattentät.

F: Vem gör Harpan-spelen?

S: Ungefär hälften av spelen gör vi själva, de andra görs av utomstående företag och vi har fått tillåtelse att använda deras spel.

F: Vad gör jag om ett visst spel inte fungerar?

S: Harpan-spelen ska fungera när som helst och var som helst, men om du mot förmodan öppnar ett spel som inte fungerar eller inte tillfredsställande, kan du prova några saker:

1: Försök att starta om webbplatsen, du kan normalt göra det genom att trycka på med F5 (Mac: Kommando + r) gör eller med uppdateringsknappen på surfplattan/telefonen.

2: Försök att uppdatera din webbläsare, du kanske har en äldre version. Oftast kan du göra det i det högra hörnet av din webbläsare och sedan klicka på Inställningar.

3: Vilket operativsystem använder du? Vi kan inte garantera att spelen fungerar på ett system som är äldre än Windows XP (2001), kanske dags för en ny dator?

4: Om du inte löst problemet med hjälp av ovanstående punkter, skicka då gärna ett e-postmeddelande och vi tar hand om ditt problem!